Adventurespejdløb

Adventurespejd er udfordringer - både for den enkelte deltager og for fællesskabet. Adventurespejd tester samarbejdet i fællesskabet og dig selv gennem vilde og udfordrende oplevelser. 


24 Silkeborg

Foregår i Sileborg området, åbent for alle korps

24 Silkeborg blev startet i 2012, som en slags gensynstur efter Spejdernes Lejr for spejderne i Silkeborg området. Dengang var løbet kun for troppen og konceptet har også udviklet sig en del igennem årene, men grundprincippet med at skulle finde poster og undgå at blive fanget har altid været det samme.

Alligatorløbet

Spejdermæssig tilknytning

1963-1965: Godthåb Division
1965-1992: Frederiksberg Division
1992-1999: Absalon Division
1999-xxxx: Ravnsholt Divison

Foregår i Skåne, åbent for alle korps

Apokalypseløbet

Startede i 1993 foregår altid et sted på Fyn, åbent for alle korps

Der findes et sort mærke, til dem som sniger sig igennem uden at blive opdaget


Arcus Løbet

Grundlagt 2021. Første løb 2023, dannet af en gruppe tidligere brejningelever.

Bispestaven

Foregår altid et sted i Jylland, åbent for alle korps. Afholdt sidste gang i 2018.


Cicero

Oprindeligt kaldet SOVS-løbet. CICERO opstod som et personligt projekt på et PLan 3-kursus langt ude i udkantsdanmark. I starten var ideen at lave et løb for skoleelever, som skulle få afkræftet nogle af deres fordomme om spejderbevægelsen.


Coco Crazy Monkey Race

Startede i 1995, arrangeres med udspring i Frie Fugle DDS Odense M, foregår altid et sted på Fyn, åbent for alle korps


Dilleløbet

Startede i 1979, arrangeres Ravnholt Division, foregår i Nordsjælland, åbent for alle korps


Dinizuli

Startede i 1941, foregår i Nordsjælland, åbent for alle korps.

Navnet Dinizuli stammer helt tilbage fra selveste Baden-Powell. Dinizuli er nemlig navnet på den zuluhøvding, der gav ham de oprindelige træperler vi i dag ser om halsen på Gilwell spejdere. Derfor indeholder løbet også altid en audiens hos selveste zuluhøvdingen. 


Fenrisløbet

Fenrisløbet startede som et natløb for storspejdere i Trianguli Division, tilbage engang i starten af 1990erne. Rygterne fortæller endvidere, at løbet vistnok også eksisterede dengang Vejle var en selvstændig division og hed Harald Blåtand Division. Det eksagte startår fortaber sig desværre i tågerne...

I 2001 blev Trianguli Division nedlagt og alle var spændte på hvad der skete med Fenrisløbet. Tropsleder Jan Knudsen fra Ørnebjerg Gruppe tog opgaven og stod i spidsen for Fenrisløbet til og med løbet i 2006.

I 2006 besluttede Jan Knudsen, at det skulle være sidste gang at han stod i spidsen for løbet.

I 2007 blev der søgt efter nye løbsledelsesmedlemmer, så løbet kunne fortsætte den gode udvikling.

I 2013-2014 var der igen lidt udskiftning i teamet, med det resultat at teamet voksede til 11 personer. Samtidig flyttede løbet, så det ikke længere ligger sidst i november.

I 2017 evaluerede vi på løbets placering. I 3 år havde vi afholdt det sidste weekend i september og valgte at flytte det til weekenden i uge 43, så det fremover ligger i weekenden efter efterårsferien, weekenden hvor vi skifter fra sommertid til vintertid.

Åbent for alle korps. Arrangeres af foreningen Fenris, som er en selvstændig forening under Det Danske Spejderkorps, som blev stiftet i 2017.


Invictusløbet

Startede i 2013, Invictus Gruppen arrangerer, foregår i hele Danmark, åbent for alle korps


Nathejk

Startede i 1986, foregår på Sjælland, åbent for alle korps


Seditio

Startede i 2014, åbent for alle korps. Stoppede i 2021.


Solaris

Startede i 2001, foregår i hele landet, åbent for alle korps


Spejder-5-kamp

Spejder5kamp bliver afholdt på og i omegnen af Spejdercentret Gurredam, første gang i 1979


Sværdkamp

Startede i 1953, arrangeres af Absalon Division, foregår i hele landet, åbent for alle korps


Wasa Wasa

Wasa Wasa er et af Danmarks ældste spejderløb. Det startede tilbage i 1950 som et løb for spejdere i Hardeknud trop. Der deltog 5 troppe fra Aalborg og 2 troppe fra Randers og en gæstepatrulje fra Baptist Spejderne, i alt 14 patruljer med ca. 50 personer. Løbslængden var 22 km. med 12 poster. Det foregik ved "Fort Madum" (Madum Sø). Allerede året efter deltog 9 troppe med i alt 160 spejdere, og snart blev der prestige i at deltage i løbet – hvad der stadig er den dag i dag.

I dag er det drevet under Jens Bang Division som et løb under i Adventurespejd Ligaen. Det har altid været et hårdt og krævende løb med store krav til spejdernes fysik. Det regnes for Danmarks koldeste natløb, da det altid foregår et ukendt sted første weekend i februar, fra lørdag aften kl. 18.00 til søndag morgen, hvor der er præmieoverrækkelse omkring kl. 9.00.

Løbets navn Wasa Wasa, betyder langt, langt borte.

Zaxsez

Startede i 2009 under DDS, afholdes altid på Sjælland eller Lolland. Afholdes ikke mere.