Adventistspejderne

Adventistspejderne i Danmark er et landsdækkende spejderkorps med hovedkontor i Nærum som en del af organisationen SABUS – Syvende-dags Adventistkirkens Børne-, Ungdoms- og Spejderforening. Korpset drives af frivillige i de lokale kredse, kaldet troppe, men har gennem SABUS en spejderchef ansat til at koordinere og planlægge stævner, ledertræning og events.


Adventistspejderne i Danmark er et spejderkorps med hovedkontor i Nærum. Adventistspejderne består af 7 aktive troppe fordelt over hele landet, samt 2 familiespejdergrupper hhv. i Vejleområdet og i Faxe. Desuden er der tilknyttet en friluftsforening fra Vejlefjordskolen ved Daugård.

De har tilknyttet spejderhytterne Finderuphytten, ved Viborg, Egehytten i Fakse samt Himmerlandsgården nær Hadsund.


Adventistspejderne afholder hvert år en landsdækkende spejderlejr, med forholdsvist højt aktivitetstilbud i forhold til deltagerantallet. Hvert fjerde år afholdes international camporee for spejdere fra en række lande i Adventistkirkens Transeuropæiske Division. Danmark har været vært for disse camporeer to gange, hhv. 1981 og 2006.


Adventistspejderne i Danmark er en del af Adventistkirkens verdensomspændende spejderbevægelse, Pathfinders, hvor der er ca. 2 millioner spejdere og næsten 40.000 troppe spredt ud i mere end 150 lande.